حسن دلیری؛ مرضیه اسعدی
چکیده
هدف: هدف اصلی این پژوهش شناسایی اثرات متقابل و پویا بین هزینههای ورزشی خانوار، بودجه ورزشی دولت و رشد اقتصادی استانهای ایران بود.
روششناسی: برای دستیابی به اهداف پژوهش از روش خودرگرسیون برداری دادههای تابلویی PVAR استفاده شد. دادههای مورد استفاده در این پژوهش شامل دادههای استانی 31 استان کشور در دوره زمانی 1400-1389 است. دادهها ...
بیشتر
هدف: هدف اصلی این پژوهش شناسایی اثرات متقابل و پویا بین هزینههای ورزشی خانوار، بودجه ورزشی دولت و رشد اقتصادی استانهای ایران بود.
روششناسی: برای دستیابی به اهداف پژوهش از روش خودرگرسیون برداری دادههای تابلویی PVAR استفاده شد. دادههای مورد استفاده در این پژوهش شامل دادههای استانی 31 استان کشور در دوره زمانی 1400-1389 است. دادهها مستخرج از پرسشنامه خام هزینه درآمد خانوارها و سالنامههای آماری استانهای ایران در دوره مورد نظر بوده است.
یافتهها: نتایج نشان داد افزایش رشد اقتصادی میتواند به عنوان عامل اصلی اثرگذار بر بهبود هر دو متغیر رشد هزینههای ورزشی خانوار (افزایش 9/0 درصد) و رشد بودجه ورزشی دولت (افزایش 3/4 درصد) قلمداد شود. ضمناً بهبود رشد بودجه ورزشی دولت میتواند خانوارها را نیز به سرمایهگذاری بیشتر روی سلامتی خود از طریق افزایش هزینههای اختصاصی به ورزش ترغیب نماید (افزایش 9/0 درصد).
نتیجهگیری: به طور کلی، هزینههای ورزشی دولت و خانوار، مکمل یکدیگر است و تاثیر مثبتی بر هم دارند، علاوه براین رشد اقتصادی میتواند تاثیر مثبت بالایی بر هر دو هزینههای ورزشی خانوار و دولت داشته باشد.
رزگار پورمعروف؛ علی افروزه
چکیده
هدف: هدف این پژوهش، بررسی میزان مشارکت گیمرهای ورزشهای الکترونیکی در فعالیتهای جسمانی و شناسایی عوامل موثر بر رفتار و تمایلات آنها نسبت به مشارکت در فعالیتهای بدنی بود.
روششناسی: پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری شامل گیمرهای نسل زد (متولدین سالهای 1373 تا 1388) ساکن ایران بودند که ...
بیشتر
هدف: هدف این پژوهش، بررسی میزان مشارکت گیمرهای ورزشهای الکترونیکی در فعالیتهای جسمانی و شناسایی عوامل موثر بر رفتار و تمایلات آنها نسبت به مشارکت در فعالیتهای بدنی بود.
روششناسی: پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری شامل گیمرهای نسل زد (متولدین سالهای 1373 تا 1388) ساکن ایران بودند که در ورزشهای الکترونیکی بهصورت حرفهای یا تفریحی فعالیت داشتند و حداقل یک سال تجربه مرتبط در این حوزه را دارا بودند. این افراد بهصورت در دسترس از میان سکوهای گیمینگ، انجمنهای آنلاین، باشگاههای ورزشهای الکترونیکی و سایر اجتماعات مرتبط شناسایی شدند. برای تعیین حجم نمونه، از فرمول کوکران استفاده شد و تعداد 408 نفر بهعنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها شامل دو پرسشنامه استاندارد شامل پرسشنامه تئوری رفتار برنامهریزیشده (شامل سنجش نگرش، هنجار ذهنی، کنترل رفتاری درکشده، و میل رفتاری)، پرسشنامه سودمندی و لذت درکشده (برای ارزیابی برداشت کاربران از ارزشها و تجربههای خوشایند حاصل از فعالیت بدنی) و پرسشنامه محققساخته مشارکت در فعالیتهای بدنی بود. بهمنظور تحلیل دادهها، از مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) با نرمافزار PLS4 استفاده شد.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد که متغیرهای کنترل رفتاری درکشده و هنجار ذهنی، تأثیر مثبت و معناداری بر تمایل بازیکنان ورزشهای الکترونیکی برای مشارکت در فعالیتهای جسمانی دارند. همچنین نگرش مثبت بازیکنان نسبت به فعالیتهای بدنی، بهویژه زمانی که با لذت و سودمندی درکشده همراه است، نقش مهمی در تقویت میل رفتاری آنها ایفا میکند.
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان میدهد که برای افزایش مشارکت بازیکنان ورزشهای الکترونیکی در فعالیتهای جسمانی، توجه به عوامل روانشناختی مانند کنترل رفتاری درکشده، نگرش مثبت، و هنجارهای اجتماعی ضروری است. برنامهریزان حوزه ورزش و سلامت میتوانند با طراحی کمپینهای آگاهیبخشی جذاب و مبتنی بر فرهنگ بین نسلی، بر لذت و سودمندی فعالیتهای بدنی تأکید کرده و نگرش مثبت نسبت به این فعالیتها را تقویت کنند. همچنین، فراهم کردن فرصتهای متناسب با علایق و سبک زندگی این گروه میتواند زمینهساز افزایش مشارکت آنها در برنامههای ورزشی شود و بهبود سلامت جسمانی و اجتماعی را به همراه داشته باشد.
احمد محمودی؛ محمد قاسمی؛ رضا امین زاده؛ انعام عامر قاسم المجمعی
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر، شناسایی عوامل اثرگذار بر رفتار شکایت آمیز مشتریان در صنعت خدمات ورزشی بود.
روششناسی: روش پژوهش از نوع کیفی و با رویکرد تحلیل مضمون (تماتیک) براون و کلارک (2006) و جامعه آماری پژوهش شامل متخصصان حوزه بازاریابی ورزشی گرایش مشتریمداری، مدیران باشگاههای سلامتی و تندرستی و استخرها و مشتریان استفادهکننده از خدمات ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش حاضر، شناسایی عوامل اثرگذار بر رفتار شکایت آمیز مشتریان در صنعت خدمات ورزشی بود.
روششناسی: روش پژوهش از نوع کیفی و با رویکرد تحلیل مضمون (تماتیک) براون و کلارک (2006) و جامعه آماری پژوهش شامل متخصصان حوزه بازاریابی ورزشی گرایش مشتریمداری، مدیران باشگاههای سلامتی و تندرستی و استخرها و مشتریان استفادهکننده از خدمات این مراکز بود که به صورت هدفمند نمونهگیری شدند (27 نفر). ابزار پژوهش شامل مطالعه کتابخانهای نظاممند و مصاحبه اکتشافی نیمه ساختارمند بود که روایی و پایایی آن تأیید شد.
یافتهها: طبق نتایج پژوهش عوامل اثرگذار بر رفتار شکایت آمیز مشتریان در صنعت خدمات ورزشی شامل 87 مفهوم، 8 مقوله فرعی و 3 مقوله اصلی شامل عناصر مربوط به مشتری (رفتارهای مشتری، رفتار مرتبط با خرید و اداراکات مشتری)؛ عناصر درون سازمانی (عملکرد سازمان، کارکنان سازمان و ارائه خدمات نامناسب) و عناصر فراسازمانی (اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی) میباشند.
نتیجهگیری: سازمانهای ورزشی با افزایش کیفیت خدمات ورزشی و شناسایی انتظارات، اداراکات و رفتار مشتریان در استفاده از خدمات ورزشی، از نارضایتی آنان جلوگیری کرده و با ایجاد یک سیستم مدیریت شکایت با کیفیت و دارای سازوکار مشخص و کانالهای دسترسی به شکایات، به همراه آموزش و توانمندسازی کارکنان، سریعا از مشکلات مشتریان آگاه شده و با اقدامات دارای فرایندها و رویههای شفاف و مطابق دیدگاه مشتریان، به حل مشکلات ایجاد شده بپردازد و با پاسخدهی محترمانه و رسیدگی به شکایات، باعث افزایش نرخ حفظ مشتری شود و به بهبود جریان سودآوری سازمان کمک نماید.
سمانه نظری؛ رحیم رمضانی نژاد؛ حمید رضا گوهر رستمی؛ محمد مهدی رحمتی
چکیده
هدف: هدف از پژوهش حاضر، واکاوی رویکردهای حاکم بر ورزش زنان با تأکید بر تحلیل جنسیتی بود.
روششناسی: پژوهش حاضر از نوع پژوهش کیفی و با استفاده از روش تحلیل تماتیک (تحلیل مضمون) انجام شد. براین اساس، 150 مقاله پژوهشی معتبر بهصورت نمونهگیری هدفمند و بر اساس اشتراک مفهومی- یعنی رویکرد جنسیتی در ورزش- انتخاب و سپس مورد تحلیل و کدگذاری ...
بیشتر
هدف: هدف از پژوهش حاضر، واکاوی رویکردهای حاکم بر ورزش زنان با تأکید بر تحلیل جنسیتی بود.
روششناسی: پژوهش حاضر از نوع پژوهش کیفی و با استفاده از روش تحلیل تماتیک (تحلیل مضمون) انجام شد. براین اساس، 150 مقاله پژوهشی معتبر بهصورت نمونهگیری هدفمند و بر اساس اشتراک مفهومی- یعنی رویکرد جنسیتی در ورزش- انتخاب و سپس مورد تحلیل و کدگذاری قرار گرفت. روش اعتبارسنجی پژوهش نیز بر اساس ارائه و بازخورد نتایج پژوهش به صاحبنظران برای تائید نهایی آن اعمال شد.
یافتهها: در تحلیل مضمون دادههای پژوهش، از 11 مضمون پایه، سه مضمون اصلی شامل سیطره هنجارهای جنسیتی در ورزش، بازنمایی رسانهای ورزش زنان و شکاف جنسیتی در ورزش، بهعنوان مضمونهای اصلی در رویکردهای جنسیتی حاکم بر ورزش زنان شناسایی شدند.
نتیجهگیری: بر اساس سه مضمون پایه، تغییر در نقشها، نگرشها و باورهای جامعه به ورزش زنان میتواند به تغییر هنجارهای جنسیتی در ورزش؛ بازنمایی کمی و کیفی مناسب ورزش زنان در رسانهها و شبکههای اجتماعی به نمایش بهینه مشارکت زنان؛ و درنهایت استقرار برابری جنسیتی در حقوق و مزایا، منابع، آموزش و مدیریت میتواند موجب درک بهتر ورزش زنان و در نتیجه، ایجاد سیاستها و برنامهریزیهای راهبردی در این زمینه راهگشا باشد.
فاطمه نادریان؛ بهنام نقی پور گیوی
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر مطالعه تطبیقی جایگاه حق بر سلامت افراد دارای معلولیت با تأکید بر ورزش در قوانین و مقررات ملی و بین المللی بود.هدف از پژوهش بیان شود.
روششناسی: پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نوع کیفی بود که با روش تحلیل محتوا انجام شد. جامعهی آماری تمام قوانین و مقررات ملی و بینالمللی مرتبط با حق بر سلامت و حق بر ورزش تمام افراد ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش حاضر مطالعه تطبیقی جایگاه حق بر سلامت افراد دارای معلولیت با تأکید بر ورزش در قوانین و مقررات ملی و بین المللی بود.هدف از پژوهش بیان شود.
روششناسی: پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نوع کیفی بود که با روش تحلیل محتوا انجام شد. جامعهی آماری تمام قوانین و مقررات ملی و بینالمللی مرتبط با حق بر سلامت و حق بر ورزش تمام افراد به طور عام و افراد دارای معلولیت به طور خاص بود. روش گردآوری دادهها، اسنادی و کتابخانهای و ابزار مورد استفاده چک لیست کدگذاری بود. برای تحلیل محتوا از مدل چهار مرحلهای جورج بردی استفاده شد.
یافتهها: یافتهها حاکی از این بود که علیرغم اینکه در قوانین و مقررات ملی و بینالمللی متعددی به مبحث سلامت و ورزش افراد دارای معلولیت پرداخته شده است، اما در عمل اقدامات انجام شده بسیار محدود بودهاست و تحقق این هدف نیازمند افزایش همکاری میان دستگاههای متولی امور افراد دارای معلولیت، دستگاههای متولی سلامت و سازمانها و نهادهای متولی ورزش است.
نتیجهگیری: تفاهم و تعامل بین دستگاههای اخیرالذکر فواید بسیاری مانند کاهش هزینههای درمان افراد دارای معلولیت و سلامت روانی و اجتماعی آنها خواهد داشت و گامی در جهت توسعهی پایدار میباشد.
احمد کریم محمد؛ حسین عیدی؛ شیرین زردشتیان؛ همایون عباسی؛ آکو ابراهیم
چکیده
هدف: هدف از این پژوهش ارائه چارچوب و تحلیل همگرایی بین کشورها در حوزه ورزش به صورت موردی برای عراق و ایران بود.
روششناسی: روش پژوهش از نوع آمیخته کیفی (تحلیل مضمون) و کمی (توصیفی-تحلیلی) بود. در بخش کیفی نمونه شامل صاحبنظران علمی (مدیریت ورزشی دانشگاهها) و صاحبنظران اجرایی (سازمانهای ورزشی ملی) به روش قضاوتی (اشباع نظری) از دو کشور ...
بیشتر
هدف: هدف از این پژوهش ارائه چارچوب و تحلیل همگرایی بین کشورها در حوزه ورزش به صورت موردی برای عراق و ایران بود.
روششناسی: روش پژوهش از نوع آمیخته کیفی (تحلیل مضمون) و کمی (توصیفی-تحلیلی) بود. در بخش کیفی نمونه شامل صاحبنظران علمی (مدیریت ورزشی دانشگاهها) و صاحبنظران اجرایی (سازمانهای ورزشی ملی) به روش قضاوتی (اشباع نظری) از دو کشور انتخاب شد (16 نفر). در بخش کمی نیز از صاحبظران خبره و مطلع ورزش دو کشور (با تاکید بر تسلط و سابقه بین دو کشور) به روش هدفمند نظر خواهی شد (32 نفر = تعداد قابل کفایت برای تحلیل راهبردی 20 تا 60 نفر). ابزار پژوهش در بخش کیفی شامل مصاحبه نیمه هدایت شده به همراه مطالعه کتابخانهای ساختارمند (25 منبع) بود. در بخش کمی نیز از پرسشنامه مستخرج از بخش کیفی (21 سوال با مقیاس 10 گزینهای) استفاده شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد که چارچوب ارزیابی همگرایی بین کشورهای عراق و ایران در حوزه ورزش شامل 58 کد اولیه، 16 مضمون فرعی و 5 مضمون اصلی (سیاسی و ساختاری، اجرایی و رویدادی، اقتصادی و صنعتی، علمی و آموزشی و فرهنگی و اجتماعی ورزش) است. نتایج بخش کمی نشان داد که در سطح منظرهای اصلی؛ بیشترین شکاف مربوط به همگرایی اجرایی و رویدادی ورزشی (77/4) و کمترین شکاف مربوط به همگرایی علمی و آموزشی ورزش (97/3) است.
نتیجهگیری: مبتنی بر نتایج این پژوهش، بر چارچوب همگرایی بین دو کشور با تاکید بر حوزه ورزش تمرکز شود.
محبوبه سورانی؛ سعید صادقی بروجردی؛ بهرام یوسفی؛ محمد سلطان حسینی
چکیده
چکیده:هدف: هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و تبین ابعاد جذابیتهای سازمانی گروهها و دانشکدههای علوم ورزشی دانشگاههای دولتی ایران از دیدگاه دانشجویان کارشناسی بود.روششناسی: روش پژوهش از نوع کیفی و به صورت تحلیل مضمون و جامعه آماری شامل دانشجویان مقطع کارشناسی در گروهها و دانشکدههای تربیتبدنی دانشگاههای دولتی میباشند. ...
بیشتر
چکیده:هدف: هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و تبین ابعاد جذابیتهای سازمانی گروهها و دانشکدههای علوم ورزشی دانشگاههای دولتی ایران از دیدگاه دانشجویان کارشناسی بود.روششناسی: روش پژوهش از نوع کیفی و به صورت تحلیل مضمون و جامعه آماری شامل دانشجویان مقطع کارشناسی در گروهها و دانشکدههای تربیتبدنی دانشگاههای دولتی میباشند. روش نمونهگیری بهصورت هدفمند بوده و مصاحبه نیمه ساختاریافته با 14 مشارکت-کننده تا اشباع نظری صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل دادهها از تکنیک کدگذاری استفاده شد.یافتهها: یافتههای نشان داد که جذابیتهای سازمانی گروهها و دانشکدههای تربیتبدنی شامل سه مضمون اصلی ساختاری، مفهومی، فناوری و نوآوری بوده که 16 مضمون فرعی و 65 مفهوم را در بر میگیرند.نتیجهگیری: این تحقیق به مدیران و مسئولان دانشکدهها و دانشگاهها برای شناخت ادراکات دانشجویان کارشناسی به عنوان ذینفعان خارجی کمک میکند تا بتوانند شرایط بهتری را برای جذب آنها و ایجاد، ارتقاء و حفظ جذابیتهای سازمانی شناخته شده فراهم کنند.
آرش فدعم؛ محمد صادق افروزه؛ یونس محمد زاده؛ حسین دست بر حق
چکیده
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش ورزش در توسعه پایدار زیستمحیطی انجام شد.
روششناسی: روش پژوهش از منظر هدف توسعهای- کاربردی است و جهت گردآوری دادهها از روش پژوهش کیفی از نوع اکتشافی استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران رده بالای سازمانهای ورزشی (اعم از کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش و کلیه فدراسیونهای ورزشی)، ...
بیشتر
هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش ورزش در توسعه پایدار زیستمحیطی انجام شد.
روششناسی: روش پژوهش از منظر هدف توسعهای- کاربردی است و جهت گردآوری دادهها از روش پژوهش کیفی از نوع اکتشافی استفاده شده است. جامعه آماری شامل کلیه مدیران رده بالای سازمانهای ورزشی (اعم از کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش و کلیه فدراسیونهای ورزشی)، متخصصان و اساتید خبره مدیریت ورزشی در سطح ایران و همچنین برخی از مدیران سازمان حفاظت محیطزیست ایران بود که 13 نفر از آنان با استفاده از نمونهگیری هدفمند و تکنیک گلولهبرفی بهعنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها مصاحبه نیمهساختاریافته بود. تحلیل دادهها به روش تئوری دادهبنیاد از طریق فرآیند کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که الگوی توسعه پایدار زیستمحیطی مبتنی بر ورزش متشکل از 211 مفهوم و 26 مقوله فرعی است که عوامل علّی شامل 4 مقوله، بسترها و زمینهها 4 مقوله، عوامل مداخلهگر 5 مقوله، راهبردها 8 مقوله، پیامدها 4 مقوله و پدیده محوری شامل 1مقوله است.
نتیجهگیری: نتایج مدل نشان میدهند که توسعه پایدار زیستمحیطی مبتنی بر ورزش از آیندهنگری، ارزشهای زیستمحیطی ورزش، الزامات زیستمحیطی ورزشی، جنبش سبز ورزشی، عوامل آموزشی و پژوهشی، ارتباطی و ترویجی، اقتصادی، ساختاری و مدیریتی تاثیر میپذیرد و همچنین میتواند موجب بهرهوری سبز ورزشی و کیفیت زندگی و رفاه شهروندان شود.