حمیدرضا گوهررستمی؛ علی نظریان؛ صلاح دستوم؛ فرامرز دباغ
چکیده
هدف: هدف از این پژوهش تحلیل کاربردی سیستم مدیریت و خدمات نجات غریق ساحلی در استان گیلان بود.
روششناسی: روش تحقیق از نوع مطالعات راهبرد مبتنی بر روش توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری شامل مدیران و کارشناسان سازمانی، مربیان و منجیان غریق ساحلی در استان گیلان بود. نمونه آماری به تعداد 76 نفر (هدفمند) انتخاب و نظرخواهی شد. ابزار اصلی ...
بیشتر
هدف: هدف از این پژوهش تحلیل کاربردی سیستم مدیریت و خدمات نجات غریق ساحلی در استان گیلان بود.
روششناسی: روش تحقیق از نوع مطالعات راهبرد مبتنی بر روش توصیفی – پیمایشی است. جامعه آماری شامل مدیران و کارشناسان سازمانی، مربیان و منجیان غریق ساحلی در استان گیلان بود. نمونه آماری به تعداد 76 نفر (هدفمند) انتخاب و نظرخواهی شد. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه مستخرج از بخش کیفی بود. روایی ابزارها ابتدا بر اساس اعتبار حقوقی و علمی منابع اطلاعاتی و انسانی، روایی محتوایی (9 نفر) و پایایی آن نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ تأیید گردید (ارزیابی: 0/88، چالش: 0/85، راهکار: 0/91). روش تحلیل یافتهها شامل آمار توصیفی در نرمافزار spss بود.
یافتهها: چارچوب تحلیل تعیین شده شامل مؤلفهها و رویکردهای ارزیابی، چالشها و راهکارها به تفکیک هشت منظر اشتغال و آموزش منجیان، مالی و تأمینی، امکانات و خدمات، ساختاری و نهادی، فرهنگی و مشارکتی، عملیات ساحلی، مدیریت اجرایی و زیستمحیطی بود. نتایج بخش ارزیابی نشان داد که منظر عملیات ساحلی (4/38) دارایی بهترین وضعیت و منظر زیستمحیطی (1/98) دارای بدترین وضعیت بودند. در بخش چالشها بیشترین تأثیر برای چالشهای فرهنگی و مشارکتی (5/13) و کمترین تأثیر برای چالشهای امکانات و خدمات (4/28) ارزیابی شد. در بخش راهکارها نیز راهکارهای اشتغال و آموزش منجیان (5/20) دارای بیشترین اولویت و راهکارهای زیستمحیطی (4/01) دارای کمترین اولویت بودند.
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای پژوهش میتوان گفت که در همه منظرهای هشتگانه وضعیت پایینتر از انتظار و چالشهای اساسی و متنوع وجود دارد و همه راهکارهای پیشنهادی دارای اهمیت اجرایی بالا هستند. بهطور مشخص پیشنهاد میشود مدیران به تناظر شاخصها، چالشها و راهکارهای بین منظرهای هشتگانه توجه نمایند.
سعیده رضوی؛ نیما ماجدی؛ فریبا محمدیان
چکیده
هدف: هدف از این پژوهش تحلیل اثر نقشهای رسانه اجتماعی بر مشارکت ورزشی با میانجی انواع قابلیتهای مشارکتی است.روششناسی: روش تحقیق از نوع توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را شهروندان تهرانی شرکت کننده در رویدادهای ورزش همگانی سال 1396 شامل میشد. نمونه آماری براساس جدول مورگان 384 نفر برآورد گردید که به روش تصادفی انتخاب ...
بیشتر
هدف: هدف از این پژوهش تحلیل اثر نقشهای رسانه اجتماعی بر مشارکت ورزشی با میانجی انواع قابلیتهای مشارکتی است.روششناسی: روش تحقیق از نوع توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را شهروندان تهرانی شرکت کننده در رویدادهای ورزش همگانی سال 1396 شامل میشد. نمونه آماری براساس جدول مورگان 384 نفر برآورد گردید که به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار اصلی پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته در مقیاس طیف لیکرت بود. روایی و پایایی ابزارها بر اساس نظر متخصصان (15 نفر)، آلفای کرونباخ (89/0) و شاخصهای برازش مدل مطلوب ارزیابی شد. از نرمافزار مدلسازی SmartPLS برای تحلیل دادهها و آزمون فرضیهها استفاده شد.یافتهها: در بخش روابط مستقیم مشخص شد که نقش رسانههای اجتماعی به صورت مستقیم اثر مثبت و معنیداری بر نگرش ورزشی، تعاملات ورزشی، مصرف رسانهای ورزشی و مشارکت ورزشی دارند. همچنین نگرش ورزشی، تعاملات ورزشی و مصرف رسانهای ورزشی به صورت مستقیم اثر مثبت و معنیداری بر مشارکت ورزشی دارند. در بخش روابط غیرمستقیم آزمون سوبل نشان داد که نقشهای رسانه اجتماعی با نقش میانجی نگرش ورزشی، تعاملات ورزشی و مصرف رسانهای ورزشی اثر مثبت و معنیداری بر مشارکت ورزشی دارند.نتیجهگیری: براساس یافتههای به دست آمده، میتوان گفت که اثر غیر مستقیم رسانه (با میانجی نگرش، تعامل و مصرف) بسیار بیشتر از اثر مستقیم آن بر مشارکت ورزشی میباشد. از این رو رسانهها بدون قابلیت تغییر نگرشی، تعاملی و مصرفی در محتوای خود نمیتوانند اثرگذاری قابل توجهی داشته باشند.
حبیب هنری؛ محمدحسین قربانی؛ فرزانه مظلومی سوینی
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر، سنجش عوامل موثر بر کنترل و پایش ریسک پروژههای تحقیقاتی ورزشی بود.
روششناسی: پژوهش حاضر، از لحاظ هدف کاربردی و از نوع پیمایشی مبتنی بر معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش شامل پژوهشگرانی است که در طرحهای تحقیقاتی ورزشی مشارکت داشتهاند و 65 نفر به روش نمونهگیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش حاضر، سنجش عوامل موثر بر کنترل و پایش ریسک پروژههای تحقیقاتی ورزشی بود.
روششناسی: پژوهش حاضر، از لحاظ هدف کاربردی و از نوع پیمایشی مبتنی بر معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش شامل پژوهشگرانی است که در طرحهای تحقیقاتی ورزشی مشارکت داشتهاند و 65 نفر به روش نمونهگیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری این تحقیق پرسشنامههای کنترل و پایش ریسک، پرسشنامه کنترل کیفیت، پرسشنامه توسعه تیم، پرسشنامه توسعه توانمندی و پرسشنامه تحلیل ریسک است که روایی صوری و محتوایی این ابزارهای پژوهش مورد تأیید اساتید و خبرگان دانشگاهی قرار گرفت. تحلیل دادهها با استفاده از شاخصهای آمار توصیفی همچون جداول توزیع فراوانی و روش مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی انجام شده است.
یافتهها: تحلیل ریسک بر کنترل کیفیت با ضریب مسیر 593/0، تحلیل ریسک بر توسعه تیم با ضریب مسیر 613/0، تحلیل ریسک بر توسعه توانمندی با ضریب مسیر 623/0، کنترل و پایش ریسک بر تحلیل ریسک با ضریب مسیر 663/0 در پروژههای تحقیقاتی ورزشی تأثیرگذار است. همچنین مقدار GOF در این پژوهش، برابر با 256/0 است که نشان از برازش بالاتر از متوسط مدل پژوهش است.
نتیجهگیری: در نهایت با توجه به نتایج تحقیق میتوان گفت در پروژههای تحقیقاتی نیاز به دید کلنگر و سیستمی به ریسکها میباشد. همچنین نیاز است ریسکها به تناسب زمان و هزینه اولویتبندی شوند و روش مناسب پاسخگویی به هر ریسک قبل از پروژه ارائه شود.
رضا فرضی زاده
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر ارائه یک مدل برای پیشبینی احتمال موفقیت مربیان کشتی بر اساس ویژگیهای دموگرافیک آنها است. روششناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش تمام مربیان کشتی ایران در سال 1398 بود که یک نمونه 428 نفری به روش نمونهگیری در دسترس از آن انتخاب شد. متغیرهای پژوهش شامل سن، ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش حاضر ارائه یک مدل برای پیشبینی احتمال موفقیت مربیان کشتی بر اساس ویژگیهای دموگرافیک آنها است. روششناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش تمام مربیان کشتی ایران در سال 1398 بود که یک نمونه 428 نفری به روش نمونهگیری در دسترس از آن انتخاب شد. متغیرهای پژوهش شامل سن، سابقه مربیگری، درجه مربیگری، بالاترین سطح مربیگری، سطح تحصیلات، سابقه قهرمانی و موفقیت در مربیگری بود. دادهها به روش رگرسیون لوجستیک با نرم افزار R تحلیل شدند.یافتهها: نتایج نشان داد که بالاترین سطح مربیگری و سابقه قهرمانی بیشترین تأثیرگذاری را بر موفقیت مربیان کشتی داشتند. شانس موفقیت مربیان با بالاترین سطح مربیگری کشوری یا بینالمللی چهار برابر شانس موفقیت سایر مربیان بود. بعلاوه، شانس موفقیت مربیان دارای سابقه قهرمانی استانی، کشوری و بینالمللی به ترتیب دو برابر، هفت برابر و شش برابر شانس موفقیت مربیانی بود که سابقه قهرمانی نداشتند. سایر متغیرهای مورد مطالعه تأثیر معنیداری بر موفقیت مربیان نداشتند.نتیجهگیری: برای پرورش مربیان موفق کشتی بهتر است در اردوهای تیم ملی از مربیان جوان با سابقه قهرمانی بهره گرفت. با این کار سطح مربیگری مربیان جوان بالا رفته و شانس موفقیت آنها افزایش مییابد.
هدی داربوی؛ هادی باقری
چکیده
هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل پدیدآورندۀ تبانی در ورزش بود.
روششناسی: این پژوهش توسعهای-اکتشافی با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی انجام شد. مشارکتکنندگان این پژوهش شامل 9 تن از پژوهشگران مدیریت ورزشی، مربیان تیمهای ملی، ورزشکاران حرفهای و خبرنگاران ورزشی بودند که به عنوان مطلع از پدیده تبانی در ورزش و به صورت ...
بیشتر
هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل پدیدآورندۀ تبانی در ورزش بود.
روششناسی: این پژوهش توسعهای-اکتشافی با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی انجام شد. مشارکتکنندگان این پژوهش شامل 9 تن از پژوهشگران مدیریت ورزشی، مربیان تیمهای ملی، ورزشکاران حرفهای و خبرنگاران ورزشی بودند که به عنوان مطلع از پدیده تبانی در ورزش و به صورت هدفمند انتخاب شدند. ملاک تعیین حجم نمونه، اشباع نظری دادهها بود. گردآوری دادهها با استفاده از مصاحبههای نیمهساختاریافته انجام شد. مصاحبهها در سه مرحله کدگذاری باز، تجمیع کدها و مقولهبندی تحلیل شدند.
یافتهها: حاصل تحلیل دادهها، شناسایی 10 عامل پدیدآورندۀ تبانی در ورزش بود که در سه دستۀ «عوامل مرتبط با ورزش»، «مناسبات بازیگران کلیدی» و «عوامل مدیریتی» دستهبندی شدند.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج، مبارزه با تبانی مستلزم ایجاد ساختارهای نظارتی و تدوین قوانین بازدارنده است که ضمن ارتقای تعهد حرفهای بازیگران کلیدی، بهبود شرایط مالی آنها را نیز در پی داشته باشد.
احمد نظری ترشیزی؛ زهراسادات میرزازاده؛ مهدی طالب پور؛ علی بنسبردی
چکیده
هدف تحقیق حاضر شناسایی و اولویتبندی مولفه های برندسازی ملی ورزشی ایران بود .این پژوهش از نظر هدف جزء تحقیقات کاربردی بود که یک پژوهش آمیخته است. ابتدا توسط نظریه داده بنیاد و رویکرد گلیزر به شناسایی شاخصههای کشور در برندسازی ملی ورزش پرداخته شد و در مرحله بعدی با روش دیمتل فازی اولویتبندی عوامل انجام شد. جامعه آماری این تحقیق ...
بیشتر
هدف تحقیق حاضر شناسایی و اولویتبندی مولفه های برندسازی ملی ورزشی ایران بود .این پژوهش از نظر هدف جزء تحقیقات کاربردی بود که یک پژوهش آمیخته است. ابتدا توسط نظریه داده بنیاد و رویکرد گلیزر به شناسایی شاخصههای کشور در برندسازی ملی ورزش پرداخته شد و در مرحله بعدی با روش دیمتل فازی اولویتبندی عوامل انجام شد. جامعه آماری این تحقیق شامل اساتید مدیریت ورزشی، مدیریت بازاریابی ورزشی، متخصصان حوزه برندسازی، صاحبنظران و کارشناسان در حوزه دیپلماسی عمومی و ورزشی، متخصصان در حیطه گردشگری عمومی و ورزشی، اصحاب رسانه، جامعهشناسان ورزشی و روانشناسان ورزشی بود.در مجموع 21 مصاحبه به صورت سوالات باز و عمیق انجام شد تا داده ها به اشباع نظری رسیدند. در بخش دیمیتل فازی، 9 نفر از خبرگان به پرسشنامه ماتریسی پاسخ دادند. یافتههای تحقیق نشان داد که در مجموع 86 شاخص در برندسازی ملی ورزش کشور وجود دارد که در 10 مفهوم دستهبندی میشود. همچنین یافتههای آزمون دیمتل فازی نشان داد ، به ترتیب اولویت پنج شاخص موفقیت بین المللی ورزشی، تبلیغات، سیاست خارجی و دیپلماسی ورزشی، گردشگری و دارایی ذاتی و تصویر برند در دسته شاخصهای اثرگذار و پنج شاخص شرکتهای معتبر ورزشی، کیفیت لیگهای ورزشی، سیاستگذاری فرهنگی ورزشی، تکنولوژی و فنآوری اطلاعات و فعالیتهای خیرخواهانه و مسئولیت اجتماهی در دسته شاخصهای اثر پذیر قرار دارند. به طور کلی نتیجهگیری شد که کشور ایران دارای شاخصههای بارزی در زمینه برندسازی ملی ورزش است که با توجه به ذاتی بودن بیشتر این شاخصها، کشور در وضعیت مناسبی برای برندسازی ملی ورزش کشور قرار دارد.
محمد صادق وقار؛ رحیم رمضانی نژاد؛ مینا ملائی؛ سید بهادر زکی زاده
چکیده
هدف: برنامهریزی منابع انسانی، اساس توسعۀ رشتههای ورزشی میباشد که پیش نیاز آن نیازمند آگاهی و تحلیل درست از وضعیت موجود منابع انسانی است؛ لذا، هدف پژوهش حاضر بررسی وضعیت توسعهیافتگی منابع انسانی رشتۀ بدمینتون در استانهای کشور میباشد.روششناسی: این تحقیق از نوع توصیفی-تحلیلی، از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش ...
بیشتر
هدف: برنامهریزی منابع انسانی، اساس توسعۀ رشتههای ورزشی میباشد که پیش نیاز آن نیازمند آگاهی و تحلیل درست از وضعیت موجود منابع انسانی است؛ لذا، هدف پژوهش حاضر بررسی وضعیت توسعهیافتگی منابع انسانی رشتۀ بدمینتون در استانهای کشور میباشد.روششناسی: این تحقیق از نوع توصیفی-تحلیلی، از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش جمعآوری دادهها میدانی میباشد. جامعۀ آماری شامل هیأتهای بدمینتون استانهای کشور بود و نمونۀ آماری به صورت تمام شمار انتخاب گردید. ابزار پژوهش پرسشنامۀ محقق ساختهای بود که وضعیت سه گروه از منابع انسانی مهم (مربیان، داوران و ورزشکاران) در ورزش را اندازهگیری میکرد. روایی محتوایی پرسشنامه پس از اعمال پیشنهادهای 13 متخصص تأیید گردید. جهت تحلیل دادهها از روشهای توصیفی، رتبهبندی و سطحبندی در محیط نرم افزارهای Excel، SPSS و GIS استفاده گردید.یافتهها: یافتهها نشان داد که شاخصهای مربوط به داوران، مربیان و ورزشکاران به ترتیب بیشترین میزان تاثیرگذاری را در توسعهیافتگی منابع انسانی استانها دارا میباشند. در خصوص منابع انسانی رشتۀ بدمینتون در کشور نیز مشخص شد کمتر از 4 درصد استانهای ایران در سطح 1 یا توسعهیافته، کمتر از 8 درصد در سطح 2 یا کمتر توسعهیافته و حدود 88 درصد از استانها در سطح 3 یا توسعه نیافته بودند.نتیجهگیری: با توجه به نتایج پژوهش در بخشهای مختلف تنظیم و تصویب نظامنامۀ آموزش و ارتقای مربیان، تدوین سیاستهای هدفمند در ورزش نخبه و ایجاد ساختار مدیریت استعداد برای ورزشکاران و افزایش کمیت در داوران رشتۀ بدمینتون به صورت متوازن و متقارن در استانهای کشور از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشند.
عمر محمدی؛ کورش ویسی؛ مظفر یکتایار؛ عباد روحی
چکیده
هدف: این پژوهش با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر پیادهسازی حقوق ورزشی مبتنی بر مسئولیت مدنی باشگاهها انجام شد.روششناسی: روش تحقیق از نوع مطالعه اکتشافی نظاممند با رویکرد تحلیل مضمون (تماتیک) استفاده شد. گردآوری دادهها به روشهای متعددی مانند مصاحبه، مطالعه کتابخانهای و بررسی اسناد انجام گرفت. بخش انسانی جامعه آماری شامل اساتید ...
بیشتر
هدف: این پژوهش با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر پیادهسازی حقوق ورزشی مبتنی بر مسئولیت مدنی باشگاهها انجام شد.روششناسی: روش تحقیق از نوع مطالعه اکتشافی نظاممند با رویکرد تحلیل مضمون (تماتیک) استفاده شد. گردآوری دادهها به روشهای متعددی مانند مصاحبه، مطالعه کتابخانهای و بررسی اسناد انجام گرفت. بخش انسانی جامعه آماری شامل اساتید و پژوهشگران خبره دانشگاهها (حقوق ورزشی، مدیریت ورزشی، حقوق، و..) و کارشناسان حقوقی در ورزش، مدیران باشگاههای ورزشی بود که مورد مصاحبه قرار گرفتند. نمونهگیری در بخش کیفی به روش نظری و از نوع قضاوتی (برمبنای معیارهایی مانند تخصص، رده شغلی، سابقه شغلی و ...) بود (17 نفر). روایی رونوشت مطالعه کتابخانهای و ابزار مصاحبه ابتدا با استفاده از نظر متخصصان ارزیابی گردید. سپس از طریق روشهای روایی کدگذاری و توافق مصححان (ضریب کاپا)، بررسی شد.یافتهها: نتایج نشان داد بسترها و زمینهها (محیط حقوقی باشگاهداری ورزشی، سیستم حقوقی باشگاهداری ورزشی، مدیریت حقوقی باشگاهداری ورزشی و توسعه حقوقی باشگاهداری ورزشی عوامل مؤثر هستند.نتیجهگیری: با توجه به نتایج، توسعه محیط و سیستم حقوقی در باشگاههای ورزشی، و توجه به این شاخصها باعث نهادینه شدن حقوق ورزشی مبتنی بر مسئولیت مدنی خواهد شد.
جواد کریمی؛ همایون عباسی؛ حسین عیدی
چکیده
هدف: این پژوهش با هدف تبیین جامعه شناختی الگوی توسعه اجتماعی مبتنی بر توسعه ورزش انجام شد.روش شناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- همبستگی بود؛ که به شکل میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید و مدرسهای علوم ورزشی، عوامل مدیریتی و اجرایی مرتبط با ورزش و پژوهشگران و تحلیلگران حوزه توسعه ورزشی بودند. ...
بیشتر
هدف: این پژوهش با هدف تبیین جامعه شناختی الگوی توسعه اجتماعی مبتنی بر توسعه ورزش انجام شد.روش شناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- همبستگی بود؛ که به شکل میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید و مدرسهای علوم ورزشی، عوامل مدیریتی و اجرایی مرتبط با ورزش و پژوهشگران و تحلیلگران حوزه توسعه ورزشی بودند. نمونه آماری پژوهش به تعداد قابل کفایت جهت مدلسازی معادلات ساختاری در محیط نرم افزار پیالاس به تعداد 5 الی 15 نفر به ازای هر گویه یا سوال بود. بنابراین 565 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش نمونهگیری به صورت تصادفی بود. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته در دو بخش مشخصات توصیفی و سؤالات تخصصی بود. پرسشنامه نهایی در 96 گویه، با روش لیکرت و با ارزشگذاری پنج گزینهای تهیه گردید. روایی صوری و محتوایی آن توسط 17 نفر از متخصصین بررسی و پایایی پرسشنامه نیز با روش آلفای کرونباخ تأیید شد.یافتهها: نتایج نشان داد تحولات جهانی بر قوانین ورزش بینالملل موثر است(95/0)، همچنین قوانین ورزش بینالملل(62/0) و روندهای اجتماعی (34/0) میتوانند بر فرهنگ ورزش کشور داشته باشند. در نهایت باید گفت که فرهنگ ورزش کشور بر توسعه ورزش (96/0) و توسعه ورزش بر توسعه اجتماعی (90/0) تاثیر دارد. همچنین برازش مدل از مقدار قابل قبولی برخوردار بود.نتیجهگیری: براساس الگوی تبیین شده در این پژوهش میتوان گفت که توسعه اجتماعی نیازمند توسعه ورزش میباشد؛ اما در نهایت توسط مولفههای اجتماعی موثر بر توسعه ورزش شکل مییابد. بنابراین پیشنهاد میشود در راستای تحقق توسعه اجتماعی بر نقش ورزش و مولفههای اجتماعی مرتبط با آن تاکید کرد.
احمدرضا ظهرابی؛ عباس خدایاری؛ مهوش نوربخش؛ حسین عبدالملکی
چکیده
هدف: این پژوهش با هدف مدلسازی عوامل مؤثر بر سرمایه فرهنگی کارکنان وزارت ورزش و جوانان انجام شد.روششناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- همبستگی بود که به شکل میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل کارشناسان وزارت ورزش و جوانان بود. 387 نفر به عنوان نمونه و بر اساس 5 گویه به ازای هر سوال انتخاب شد. روش نمونهگیری ...
بیشتر
هدف: این پژوهش با هدف مدلسازی عوامل مؤثر بر سرمایه فرهنگی کارکنان وزارت ورزش و جوانان انجام شد.روششناسی: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی- همبستگی بود که به شکل میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل کارشناسان وزارت ورزش و جوانان بود. 387 نفر به عنوان نمونه و بر اساس 5 گویه به ازای هر سوال انتخاب شد. روش نمونهگیری به صورت در دسترس بود. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته در دو بخش مشخصات توصیفی و سؤالات تخصصی بود. پرسشنامه نهایی با روش لیکرت و با ارزشگذاری پنج گزینهای تهیه شد. روایی صوری و محتوایی آن توسط 17 نفر از متخصصین بررسی و پایایی پرسشنامه نیز با روش آلفای کرونباخ تأیید شد.یافتهها: بر اساس یافتهها، شاخص Q2 برای مولفههای سرمایه اجتماعی، مدیریت بدن و هویتیابی در محدوده متوسط تا قوی و برای سایر مولفهها در محدوده قوی قرار دارد. همچنین شاخص R2 به جز دو مؤلفه هویتیابی و سرمایه اجتماعی که در محدوده ضعیف تا متوسط قرار دارد، برای مابقی مولفهها در محدوده قوی میباشد. برازش مدل از مقدار قابل قبولی برخوردار بود.نتیجهگیری: در راستای تحقق سرمایه فرهنگی، ابتدا باید انگیزههای افراد را شناسایی کرد سپس از طریق فرهنگسازی مطلوب و تاکید بر مؤلفههای شناسایی شده، برنامهریزی در جهت استقرار سرمایه فرهنگی متناسب با سازمانهای ورزشی را پیاده سازی کرد.