سمیرا زمانیان یزدی؛ هادی باقری؛ رضا اندام
چکیده
هدف: پژوهش حاضر به مطالعه عوامل انگیزاننده هواداران ورزشی برای مشارکت در صفحات مجازی باشگاههای فوتبال پرداخته است.روششناسی: این پژوهش از نوع آمیخته اکتشافی و شامل دو بخش کیفی و کمی است. در بخش کیفی از طریق مصاحبه با 20 نفر از هواداران ورزشی فعال در صفحات اینستاگرام، کانال تلگرام و وبسایت باشگاهها، خبرگان رسانههای اجتماعی و ...
بیشتر
هدف: پژوهش حاضر به مطالعه عوامل انگیزاننده هواداران ورزشی برای مشارکت در صفحات مجازی باشگاههای فوتبال پرداخته است.روششناسی: این پژوهش از نوع آمیخته اکتشافی و شامل دو بخش کیفی و کمی است. در بخش کیفی از طریق مصاحبه با 20 نفر از هواداران ورزشی فعال در صفحات اینستاگرام، کانال تلگرام و وبسایت باشگاهها، خبرگان رسانههای اجتماعی و بازاریابی ورزشی و تحلیل ادبیات موجود، نُه عامل انگیزاننده شناسایی شد. در بخش کمّی، با استفاده از روش تحلیلی مدلسازی ساختاری تفسیری، سطوح و روابط بین این عوامل تعیین و به صورت یکپارچه تحلیل شد. در این بخش، از پرسشنامه زوجی برای گردآوری دادهها استفاده شد. بدین منظور، 14 نفر از فعالان صفحات مذکور، به صورت هدفمند انتخاب و نظرات آنها گردآوری شد.یافتهها: با تحلیل پرسشنامهها، انگیزههای مشارکت هواداران در صفحات مجازی باشگاهها در شش سطح دستهبندی شد که عبارت از: 1) سرگرمی؛ 2) درآمد و پاداش؛ 3) توانمندسازی؛ 4) همهویتی، همبستگی و تعامل اجتماعی و حمایت از باشگاه؛ 5) علاقه به برند و مطالبهگری؛ و 6) کسب اطلاعات بودند.نتیجهگیری: مطالعه حاضر با تمرکز بر رفتار هواداران در فضای مجازی، مسیر دیگری را برای توسعه ارتباط باشگاهها با هوادارانشان و گسترش پایگاه هواداری آنها نشان میدهد که مبتنی بر اهمیت و جایگاه انگیزههای مشارکت در صفحات مجازی است.
حمیدرضا قزلسفلو؛ دانیال آتابائی؛ ناصر بای
چکیده
هدف: شناسایی عوامل اثرگذار بر موفقیت آکادمیهای ورزشی تخصصی مهمترین خواسته مدیران اجرایی ورزش قهرمانی میباشد. لذا هدف از پژوهش حاضر طراحی الگوی نظام مدیریت باشگاهداری موفق در آکادمیهای والیبال استان گلستان بود.روششناسی: این پژوهش از نوع کاربردی بود که به روش آمیخته اکتشافی عملیاتی گردید. در مرحله کیفی تعداد 15 نفر از افراد ...
بیشتر
هدف: شناسایی عوامل اثرگذار بر موفقیت آکادمیهای ورزشی تخصصی مهمترین خواسته مدیران اجرایی ورزش قهرمانی میباشد. لذا هدف از پژوهش حاضر طراحی الگوی نظام مدیریت باشگاهداری موفق در آکادمیهای والیبال استان گلستان بود.روششناسی: این پژوهش از نوع کاربردی بود که به روش آمیخته اکتشافی عملیاتی گردید. در مرحله کیفی تعداد 15 نفر از افراد آگاه به روش نمونهگیری گلوله برفی در مصاحبههای نیمهساختار یافته تا دستیابی به اشباع نظری مشارکت داشتند. با استفاده از نرم افزار MaxQDa سه کد گزینشی شایستگی اجرایی، منابع درآمدی و زیرساختها استخراج گردید. در مرحله کمی پژوهش، پرسشنامه مستخرج از بخش کیفی پژوهش که به صورت مقیاس لیکرت 5 ارزشی تنظیم شده بود، بین 243 نفر از مدیران، مربیان، حامیان مالی و بازیکنان ملی پوش سابق توزیع گردید. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار PLS 3 استفاده گردید (05/0≥P).یافتهها: نتایج تحلیل عاملی دادهها نشان داد که متغیر شایستگی اجرایی باشگاهها، توسعه زیرساختها و توانایی کسب منابع مالی تأثیر معناداری بر مدیریت موفق آکادمیهای والیبال استان گلستان دارند.نتیجهگیری: بنابراین استقرار ساختارهای کارا در بدنه باشگاههای ورزشی، تأسیس آکادمیهای تخصصی در کنار فراهم نمودن تجهیزات تخصصی تمرینی و خدمات ریکاوری و پزشکی و توجه به کانالهای جذب منابع مالی از قبیل فروش و انتقال ورزشکاران بسترساز موفقیت آکادمیهای والیبال میباشند.
سیدمهدی سید باقری؛ رسول نوروزی سید حسینی؛ مرجان صفاری؛ اسماعیل شریفیان
چکیده
هدف: هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل اثرگذار بر گسترش اقتصاد زیرزمینی در فوتبال حرفهای ایران بود.
روششناسی: روش پژوهش کیفی و از نوع تحلیل مضمون بود. جامعه آماری پژوهش تمامی افراد آگاه و درگیر در مباحث اقتصادی فوتبال بود که به روش نمونهگیری گلوله برفی(نوع خطی) انتخاب شدند. دادهها از طریق مصاحبه عمیق و نیمهساختاریافته با 12 نفر ...
بیشتر
هدف: هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل اثرگذار بر گسترش اقتصاد زیرزمینی در فوتبال حرفهای ایران بود.
روششناسی: روش پژوهش کیفی و از نوع تحلیل مضمون بود. جامعه آماری پژوهش تمامی افراد آگاه و درگیر در مباحث اقتصادی فوتبال بود که به روش نمونهگیری گلوله برفی(نوع خطی) انتخاب شدند. دادهها از طریق مصاحبه عمیق و نیمهساختاریافته با 12 نفر از صاحبنظران جمعآوری شد.
یافتهها: نتایج تحلیل مضمون شامل ده مضمون اصلی گسترشدهنده اقتصاد زیرزمینی در فوتبال ایران شامل 1. نظاممند نبودن بازار شرطبندی 2. مستعد بودن فوتبال برای پولشویی 3. ضعف سیستم و فرهنگ مالیاتی در ورزش 4. ضعف قوانین و تشدید ممنوعیتها 5. سیاستهای معیوب اقتصادی 6. ناکارآمدی ساختاری- سازمانی در فوتبال 7. ضعف مدیریتی در فوتبال 8. دخالت دولت و رانتهای دولتی 9. فساد و عدم اراده مبارزه با آن؛ و 10. کژ کارکردی نهادی بودند که در 4 بعد اصلی فرهنگی، حقوقی، سیاسی_اقتصادی و ساختاری_سازمانی قرار گرفتند.
نتیجهگیری: برای کاهش اقتصاد زیرزمینی در صنعت ورزش و بهخصوص فوتبال باید از نظام اداری و مدیریتی فوتبال سیاستزدایی شود و دخالتهای دولت در این حوزه به حداقل رسد؛ همچنین ضمن توسعه فرهنگ مالیاتی، سیستم مالیات ستانی با توجه به ویژگیهای خاص فوتبال تدوین گردد و با فراهم کردن بستر خصوصیسازی در فوتبال امکان رقابت آزاد ایجاد شود.
معصومه سلحشوری؛ نوشین بنار؛ محمدمهدی رحمتی
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر تحلیل تجارب ورزشکاران تراجنسیتی بود.
روششناسی: مطالعه کیفی حاضر از نظر هدف کاربردی است و دادهها مبتنی بر اطلاعات اسنادی جمعآوری شدند. این پژوهش به روش فراترکیب 7 مرحلهای سندلوسکی، باروسو و وویلس (2007) با شیوه کدگذاری متداول در پژوهشهای کیفی روی 8 مقاله که با جستجو در پایگاههای علمی همچون گوگلاسکالیر، الزیویر، ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش حاضر تحلیل تجارب ورزشکاران تراجنسیتی بود.
روششناسی: مطالعه کیفی حاضر از نظر هدف کاربردی است و دادهها مبتنی بر اطلاعات اسنادی جمعآوری شدند. این پژوهش به روش فراترکیب 7 مرحلهای سندلوسکی، باروسو و وویلس (2007) با شیوه کدگذاری متداول در پژوهشهای کیفی روی 8 مقاله که با جستجو در پایگاههای علمی همچون گوگلاسکالیر، الزیویر، ریسرچگیت، ساینس دایرکت و پابمد بدست آمد و تحلیل مفاهیم و نتایج مطالعات مصاحبه با ورزشکاران حرفهای تراجنسیتی انجام شد.
یافتهها: یافتههای پژوهش در 4 مضمون اصلی (سیر تکامل فردی، سیر هویت جنسیتی، فرهنگسازی هویت جنسیتی و پذیرش هویت جنسیتی) و 17 مضمون فرعی (کنش کودکی، متفاوت بودن، بحران روحی، نامیده شدن، فرایند تطبیق جنسیت، آشکارسازی هویت، انطباق هویت، تبعات اعلان هویت، پنهانسازی هویت، تحقیر، ترنسهراسی، فضای امن، آگاهی، حمایت خانواده، حمایت مربیان و همتیمیها، به رسمیت شناختن و طرد شدن) شناسایی شدند.
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش، اهمیت فرهنگسازی و ایجاد یک محیط حمایتکننده از سوی جامعهی ورزشی در راستای پذیرش ورزشکاران تراجنسیتی را نشان میدهد.
رقیه آقایی؛ سعید صادقی بروجردی؛ اناهیتا ملک محمدی
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی فرصتها و چالشهای بازاریابی رسانههای اجتماعی باشگاههای لیگ برتر فوتبال ایران بود.
روششناسی: روش پژوهش حاضر کیفی بود و با استفاده از روش تحلیل مضمون انجام شد. دادهها از طریق مصاحبه نیمهساختاریافته بدست آمد. جامعه آماری شامل 14 نفر از اساتید حوزه بازاریابی ورزشی و مدیرانورزشی و کارشناسان رسانه ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی فرصتها و چالشهای بازاریابی رسانههای اجتماعی باشگاههای لیگ برتر فوتبال ایران بود.
روششناسی: روش پژوهش حاضر کیفی بود و با استفاده از روش تحلیل مضمون انجام شد. دادهها از طریق مصاحبه نیمهساختاریافته بدست آمد. جامعه آماری شامل 14 نفر از اساتید حوزه بازاریابی ورزشی و مدیرانورزشی و کارشناسان رسانه اجتماعی بودند. روش نمونهگیری به صورت هدفمند بود و مصاحبهها تا زمان رسیدن به اشباع نظری ادامه پیدا کرد. از روش تحلیل مضمون برای استخراج مضامین پایه، سازنده و فراگیر استفاده شد.
یافتهها: تجزیه و تحلیل مصاحبهها نشان داد باشگاههای فوتبال ایران میتوانند از قابلیتهای بالقوه رسانههای اجتماعی به عنوان فرصتهای ارتباطی و بازاریابی با هواداران خود استفاده کنند. فرصتهای بازاریابی رسانههای اجتماعی شامل ویژگیهای منحصربه فرد رسانههای اجتماعی، آگاهی و ترویج برند باشگاه، تجارت رسانه اجتماعی، تعامل با هواداران، حمایت و پشتیبانی آنلاین هواداران میباشند. علاوه بر فرصتهای موجود باشگاههای فوتبال با چالشهایی در رسانههای اجتماعی به عنوان ابزار بازاریابی مواجه هستند.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج، به مدیران باشگاههای فوتبال پیشنهاد میشود با استفاده از ویژگی تعاملی بودن رسانههای اجتماعی بسترهای افزایش فعالیت هواداران را فراهم کنند. با افزایش درگیرسازی هواداران در رسانههای اجتماعی دستیابی به درآمدهای تجاری و تبلیغاتی باشگاه تسهیل میشود.
جواد مصطفایی؛ فرزام فرزان؛ اکبر علیوردی نیا
چکیده
هدف: هدف از این مطالعه طراحی مدل عوامل موثر بر مهاجرت نخبههای ورزشی در ایران بود.
روششناسی: این پژوهش از نظر هدف توسعهای - کاربردی و از لحاظ ماهیت، آمیخته (کیفی - کمی) با طرح ترکیبی اکتشافی- متوالی است. جامعه هدف پژوهش، خبرگان آگاه به موضوع پژوهش بودند. جهت انجام مصاحبهها در بخشکیفی از روش هدفمند گلوله برفی تا مرحله ...
بیشتر
هدف: هدف از این مطالعه طراحی مدل عوامل موثر بر مهاجرت نخبههای ورزشی در ایران بود.
روششناسی: این پژوهش از نظر هدف توسعهای - کاربردی و از لحاظ ماهیت، آمیخته (کیفی - کمی) با طرح ترکیبی اکتشافی- متوالی است. جامعه هدف پژوهش، خبرگان آگاه به موضوع پژوهش بودند. جهت انجام مصاحبهها در بخشکیفی از روش هدفمند گلوله برفی تا مرحله اشباع نظری 17 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و در بخشکمی، برای تکمیل پرسشنامههای مستخرج از بخش کیفی نمونهای به تعداد 5 نفر پیشنهاد شد. از شیوه تحلیل تماتیک مبتنی بر مدل براون و کلارک (2006) عوامل موثر بر مهاجرت نخبههای ورزشی شناسایی شد و سپس مدلسازی با استفاده از تحلیل ساختاری - تفسیری (ISM) انجام شد.
یافتهها: 148 مفهوم اولیه در قالب 30 تم فرعی، 13 تم اصلی و دو بعد کلی عوامل دافعه و عوامل جاذبه موثر بر مهاجرت نخبههای ورزشی شناسایی شدند. این عوامل در شش سطح مدل ساختاری- تفسیری شامل عامل سیستم مدیریت ناکارآمد در سطح ششم، بیثباتی سیاسی و ساختار اقتصادی معیوب سطح پنجم، آیندهنگری نخبهها در سطح چهارم، عوامل توسعه ابعاد زندگی، جاذبههای مالی کشور مقصد و الگوبرداری در سطح سوم، عوامل قدرت رسانه، موقعیت نامناسب کشور مبدا، باورها و تفکرات محدود، فرآیند انتخابی نادرست و توسعه ورزش در سطح دوم و عامل مهاجرپذیری کشور مقصد در سطح اول قرار گرفتند.
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش، مدیریت ناکارآمد با تفکرات محدود کننده و استراتژیهای نامعلوم، اقتصاد معیوب و وضعیت سیاسی نابسامان کشور از عوامل مهم گرایش به مهاجرت در بین نخبههای ورزشی در ایران است.
مدیریت و توسعه ورزش
جواد مرادی چالشتری؛ رسول نظری
چکیده
هدف: هدف از این مطالعه ارائه الگوی تجاریسازی صنعت فوتبال ایران مبتنی بر توسعه و عملکرد پایدار است.
روششناسی: با توجه به ماهیت اکتشافی پژوهش، از روش پژوهش کیفی برای ارائه مدلی مرتبط با موضوع پژوهش استفاده شد. بدین منظور مصاحبه نیمهساختاریافته با 28 نفر از خبرگان صورت پذیرفت. با توجه به استفاده از روش دادهبنیاد چارمز، نمونة پژوهش ...
بیشتر
هدف: هدف از این مطالعه ارائه الگوی تجاریسازی صنعت فوتبال ایران مبتنی بر توسعه و عملکرد پایدار است.
روششناسی: با توجه به ماهیت اکتشافی پژوهش، از روش پژوهش کیفی برای ارائه مدلی مرتبط با موضوع پژوهش استفاده شد. بدین منظور مصاحبه نیمهساختاریافته با 28 نفر از خبرگان صورت پذیرفت. با توجه به استفاده از روش دادهبنیاد چارمز، نمونة پژوهش به صورت ترکیبی از روش نمونهگیری نظری و گلوله برفی انتخاب شد. تجزیه و تحلیل دادهها همزمان با پیادهسازی مصاحبهها صورت پذیرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد صنعت فوتبال ایران به دلیل ضعف شدید در سودآوری و تجاری بودن دارای عملکرد پایدار در دو بخش درآمدی و ورزشی نمیباشد. بر اساس نتایج پژوهش، این موانع و عوامل در سه سطح ساختاری شامل (اقتصادی کلان، اقتصادی خرد، مالکیتی و سرمایهگذاری که ریشه در ساختارهای کلان از قبیل ساختار اقتصادی، حقوقی-قانونی و مدیریتی دارند)، زمینهای (سیاستگذاری، طرحریزی و مدیریتی که دلالت بر عواملی دارند که زمینهساز فعالیت مناسب و سودآور بنگاههای اقتصادی در صنعت ورزش و صنعت فوتبال میباشند) و نهادی (ورزشی، درآمدی، زیرساختی و مدیریتی هستند که برطرف کردن چنین موانعی نیازمند تعریف و ایجاد تغییراتی در برنامهریزیهای راهبردی و عملیاتی در نهادهای صنعت فوتبال کشور را طلب میکند..
نتیجهگیری: برای تجاریسازی مؤثر مبتنی بر توسعه و عملکرد پایدار در دو بخش ورزشی و درآمدی باید با تدابیر مناسب، توجه و رعایت الزامات مربوط به ملاحظات الگوی پژوهش حاضر، زمینه سودآوری باشگاهها و در ادامه استقلال مالی و مدیریتی باشگاه را فراهم نمود.
قاسم زارعی؛ سیدعلی نقوی
چکیده
هدف: ﻫﺪف از پژوهش حاضر، طراحی مدل شبیهسازی توسعه گردشگری ورزشی استان اردبیل بود.
روششناسی: روش پژوهش حاضر روش آمیخته (کیفی و کمی) که از نظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت و روش، توصیفی تحلیلی بود. ﺟﺎﻣﻌﻪ آﻣﺎری ﭘﮋوﻫﺶ ﺷﺎﻣﻞ 18 ﻧﻔﺮ از ﺧﺒﺮﮔﺎن ﻧﻈﺮی و ﺗﺠﺮﺑﯽ بود. ﻧﻤﻮﻧﻪﮔﯿﺮی ﺑﻪ روش ﻏﯿﺮاﺣﺘﻤﺎﻟﯽ و ﺑﻪﺻﻮرت ﻫﺪﻓﻤﻨﺪ ...
بیشتر
هدف: ﻫﺪف از پژوهش حاضر، طراحی مدل شبیهسازی توسعه گردشگری ورزشی استان اردبیل بود.
روششناسی: روش پژوهش حاضر روش آمیخته (کیفی و کمی) که از نظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت و روش، توصیفی تحلیلی بود. ﺟﺎﻣﻌﻪ آﻣﺎری ﭘﮋوﻫﺶ ﺷﺎﻣﻞ 18 ﻧﻔﺮ از ﺧﺒﺮﮔﺎن ﻧﻈﺮی و ﺗﺠﺮﺑﯽ بود. ﻧﻤﻮﻧﻪﮔﯿﺮی ﺑﻪ روش ﻏﯿﺮاﺣﺘﻤﺎﻟﯽ و ﺑﻪﺻﻮرت ﻫﺪﻓﻤﻨﺪ ﺑﻮد و اﺑﺰار ﮔﺮدآوری دادهﻫﺎ، ﻣﺼﺎﺣﺒﻪ و ﭘﺮﺳﺸﻨﺎﻣﻪ بود. در ﺑﺨﺶ ﮐﯿﻔﯽ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روش ﺗﺤﻠﯿﻞ مضمون ﺑﻪ ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ ﻣﻘﻮﻟﻪﻫﺎی اﺻﻠﯽ و ﻓﺮﻋﯽ توسعه گردشگری ورزشی استان اردبیل ﭘﺮداﺧﺘﻪ ﺷﺪ. ﺳﭙﺲ در ﺑﺨﺶ کمی، عوامل مؤثر شناسایی شده ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روش دلفی فازی اولویتبندی شد و در نهایت معیارهای ﺣﺎﺻﻞ از ﺗﺤﻠﯿﻞ ﮐﯿﻔﯽ ﭘﮋوﻫﺶ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روشهای پویایی سیستم و ﻣﺪلﺳﺎزی ﻋﺎﻣﻞﺑﻨﯿﺎن شبیهسازی شد. ﺗﺤﻠﯿﻞ دادهﻫﺎی ﭘﮋوﻫﺶ در ﻓﺎز ﮐﯿﻔﯽ ﺑﺎ ﻧﺮماﻓﺰارهای MAXQDA20 و در ﻓﺎز ﮐﻤﯽ ﺑﺎ ﻧﺮماﻓﺰارهای Excel، AnyLogic و Vensim اﻧﺠﺎم ﺷﺪه اﺳﺖ.
یافتهها: بر اساس نتایج پژوهش 62 کد اولیه، 13 مضمون فرعی و 6 مضمون اصلی (زیرساختی، اقتصادی، سیاستهای کلان گردشگری ورزشی، بازاریابی، ورزشی و منابع انسانی) شناسایی شد که عامل زیرساختی بهعنوان تأثیرگذارترین عامل شناخته شد. همچنین ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺷﺒﯿﻪﺳﺎزی نشان داد، ﻣﺪل اراﺋﻪ ﺷﺪه ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺮآورد ﻣﻨﺎﺳﺒﯽ از آﺗﯿﻪ توسعه گردشگری ورزشی در استان اردبیل اراﺋﻪ دهد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج پژوهش، مطلوب است تا مدیران استان اردبیل برای توسعه گردشگری ورزشی، توجه ویژهای روی عوامل مؤثر شناسایی شده داشته باشند.
مدیریت و توسعه ورزش
بهنام نقی پور گیوی؛ زهره خسروی پور؛ مازیار کلاشی
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر طراحی و ارائه یک چهارچوب مفهومی از شاخصهای دیپلماسی اقتصادی در ورزش ایران بود.
روششناسی: این پژوهش از منظر هدف، کاربردی بوده و با استفاده از روش تحقیق کیفی مبتنی بر روش تحلیل تماتیک انجام شده است. جامعه آماری پژوهش، صاحبنظران (اساتید، کارشناسان و خبرگان اقتصاد و مدیریت ورزشی) در زمینه اقتصاد ورزش بودند که ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش حاضر طراحی و ارائه یک چهارچوب مفهومی از شاخصهای دیپلماسی اقتصادی در ورزش ایران بود.
روششناسی: این پژوهش از منظر هدف، کاربردی بوده و با استفاده از روش تحقیق کیفی مبتنی بر روش تحلیل تماتیک انجام شده است. جامعه آماری پژوهش، صاحبنظران (اساتید، کارشناسان و خبرگان اقتصاد و مدیریت ورزشی) در زمینه اقتصاد ورزش بودند که با بهرهگیری از روش نمونهگیری تئوریک و اشباع نظری (شامل 16نفر) انتخاب شدهاند و با آنها مصاحبه به عمل آمده است. روایی ابزار پژوهش (مصاحبه)، توسط مصاحبهشوندگان و سپس اساتید متخصص، مورد بررسی قرار گرفت و تأیید شد و برای سنجش پایایی از روش توافق درون موضوعی استفاده شد که مطابق این روش مقدار پایایی برابر با 83/0 بود.
یافتهها: بر اساس تحلیل مضمون موضوعی عوامل مختلفی بر شکلگیری دیپلماسی اقتصادی ورزش ایران تاثیرگذار هستند. این عوامل در قالب 4 مقوله اصلی دستهبندی شدند، مقولهها شامل: بسترسازی اقتصادی، تحرکات اقتصادی، سیاست بینالملل و تعاملات اقتصادی میباشند.
نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش میتواند خلاء موجود در ارتباط با عدم شناسایی شاخصهای دیپلماسی اقتصادی در ورزش ایران را پر نموده و تعریف مشترکی از مفهوم دیپلماسی اقتصادی در ورزش را هم در حوزه علمی و هم اجرایی ارائه نماید.
مجبوبه روزبهانی؛ فاتح فرازیانی؛ حیدر حسینی؛ زینب دهویی
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل مؤثر بر استفاده از جادههای سلامت برای گذران اوقات فراغت به روش دادهبنیاد بود.
روششناسی: روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی و از لحاظ روش جمعآوری دادهها کیفی با رویکرد دادهبنیاد بود. جامعه آماری شامل تمام مدیران ورزش شهرداری و اداره ورزش و جوانان شهر بابک کرمان بود که تعداد آنها بیش از 30 نفر ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل مؤثر بر استفاده از جادههای سلامت برای گذران اوقات فراغت به روش دادهبنیاد بود.
روششناسی: روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی و از لحاظ روش جمعآوری دادهها کیفی با رویکرد دادهبنیاد بود. جامعه آماری شامل تمام مدیران ورزش شهرداری و اداره ورزش و جوانان شهر بابک کرمان بود که تعداد آنها بیش از 30 نفر بودند و نمونهگیری به شیوه گلوله برفی تا 15 نفر ادامه یافت تا پژوهش به اشباع نظری رسید. ابزار پژوهش، مصاحبه با سوالات نیمهساختاریافته بود. اعتبار ابزار پژوهش از طریق اعتمادپذیری، تأییدپذیری، وثوق و انتقالپذیری و پایایی آن به روش ضریب پی اسکات بررسی و تأیید شد. جهت تحلیل اطلاعات از روش دادهبنیاد استراوس-کوربین و کدگذاری سیستماتیک (باز، محوری و گزینشی) استفاده شد.
یافتهها: یافتهها حاکی از آن است که بهترین راهحل با توجه به الگوی داده بنیاد پژوهش، دارای هفت عامل در سه شرایط علّی، مداخلهگر و زمینهای و 37 مؤلفه مرتبط با کل الگو است که شامل عوامل مرتبط با ورزش ویژه بانوان، اجتماعی، محیط ورزشی، توصیههای رفتاری، تبلیغات، آگاهی دادن و عوامل انگیزشی بود.
نتیجهگیری: افزایش استفاده از جادههای سلامت برای گذران اوقات فراغت مستلزم بهبود زیرساختها، تبلیغات موثر، ارتقای آگاهی عمومی و ایجاد انگیزههای مالی و غیرمالی است. پیشنهاد میشود سیاستگذاران و مدیران شهری با برنامهریزی هدفمند و ارتقای کیفیت خدمات، مشارکت عمومی را افزایش دهند.