رزگار پورمعروف؛ علی افروزه
چکیده
هدف: هدف این پژوهش، بررسی میزان مشارکت گیمرهای ورزشهای الکترونیکی در فعالیتهای جسمانی و شناسایی عوامل موثر بر رفتار و تمایلات آنها نسبت به مشارکت در فعالیتهای بدنی بود.روششناسی: پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری شامل گیمرهای نسل زد (متولدین سالهای 1373 تا 1388) ساکن ایران بودند که ...
بیشتر
هدف: هدف این پژوهش، بررسی میزان مشارکت گیمرهای ورزشهای الکترونیکی در فعالیتهای جسمانی و شناسایی عوامل موثر بر رفتار و تمایلات آنها نسبت به مشارکت در فعالیتهای بدنی بود.روششناسی: پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری شامل گیمرهای نسل زد (متولدین سالهای 1373 تا 1388) ساکن ایران بودند که در ورزشهای الکترونیکی بهصورت حرفهای یا تفریحی فعالیت داشتند و حداقل یک سال تجربه مرتبط در این حوزه را دارا بودند. این افراد بهصورت در دسترس از میان سکوهای گیمینگ، انجمنهای آنلاین، باشگاههای ورزشهای الکترونیکی و سایر اجتماعات مرتبط شناسایی شدند. برای تعیین حجم نمونه، از فرمول کوکران استفاده و تعداد 408 نفر بهعنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها شامل دو پرسشنامه استاندارد شامل پرسشنامه تئوری رفتار برنامهریزیشده (شامل سنجش نگرش، هنجار ذهنی، کنترل رفتاری درکشده و میل رفتاری)، پرسشنامه سودمندی و لذت درکشده (برای ارزیابی برداشت کاربران از ارزشها و تجربههای خوشایند حاصل از فعالیت بدنی) و پرسشنامه محققساخته مشارکت در فعالیتهای بدنی بود. بهمنظور تحلیل دادهها، از مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) با نرمافزار PLS4 استفاده شد.یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد که متغیرهای کنترل رفتاری درکشده و هنجار ذهنی، تأثیر مثبت و معناداری بر تمایل بازیکنان ورزشهای الکترونیکی برای مشارکت در فعالیتهای جسمانی دارند. همچنین نگرش مثبت بازیکنان نسبت به فعالیتهای بدنی، بهویژه زمانی که با لذت و سودمندی درکشده همراه است، نقش مهمی در تقویت میل رفتاری آنها ایفا میکند.نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان میدهد که برای افزایش مشارکت بازیکنان ورزشهای الکترونیکی در فعالیتهای جسمانی، توجه به عوامل روانشناختی مانند کنترل رفتاری درکشده، نگرش مثبت، و هنجارهای اجتماعی ضروری است. برنامهریزان حوزه ورزش و سلامت میتوانند با طراحی کمپینهای آگاهیبخشی جذاب و مبتنی بر فرهنگ بین نسلی، بر لذت و سودمندی فعالیتهای بدنی تأکید کرده و نگرش مثبت نسبت به این فعالیتها را تقویت کنند.
مدیریت و توسعه ورزش
مهدی شوروزی؛ حسین اکبری یزدی؛ علیرضا الهی
چکیده
هدف: هدف اصلی این پژوهش، ارائه الگوی جمعسپاری در ورزش همگانی ایران بود.
روششناسی: روش پژوهش از نوع مطالعه کیفی اکتشافی نظاممند بر مبنای تئوری دادهبنیاد با رویکرد گلیزر بود. بهمنظور جمعآوری اطلاعات، مصاحبههای عمیق با نخبگان در حیطه موضوع پژوهش صورت گرفت. نمونهگیری بهصورت هدفمند و به روش گلوله برفی دنبال شد و 17 مصاحبه ...
بیشتر
هدف: هدف اصلی این پژوهش، ارائه الگوی جمعسپاری در ورزش همگانی ایران بود.
روششناسی: روش پژوهش از نوع مطالعه کیفی اکتشافی نظاممند بر مبنای تئوری دادهبنیاد با رویکرد گلیزر بود. بهمنظور جمعآوری اطلاعات، مصاحبههای عمیق با نخبگان در حیطه موضوع پژوهش صورت گرفت. نمونهگیری بهصورت هدفمند و به روش گلوله برفی دنبال شد و 17 مصاحبه کیفی انجام گرفت. دادههای به دست آمده از طریق روش کدگذاری در سه مرحله باز، محوری و انتخابی مورد تحلیل قرار گرفتند. در مرحله کدگذاری باز بر اساس تحلیل و تخلیص مجدد نشانهای شناسایی شده 381 کد مفهومی اولیه استخراج شد و سپس با بازبینی متعدد و ادغام کدها بر اساس مشابهت طی مراحل کدگذاری سهگانه، 164 کد مفهومی اولیه، 40 بُعد، 10 منظر و 4 سطح استخراج شد.
یافتهها: براساس یافتههای پژوهش کدهای انتخابی اصلی (چهار سطح مدل) شامل عوامل بنیادی ظرفیتی، عوامل وضعیتی محیطی، عوامل ساختاری سیستمی و عوامل کارکردی پیامدی شناسایی شدند و برای هر بخش مدل نهایی گزارش شد.
نتیجهگیری: براساس یافتههای پژوهش، کارآمدسازی فعالیتهای نوآورانه در حل مساله از جانب مدیران اجرایی ورزش کشور، توجه مضاعف به مزایای اجتماعی حاصل جمعسپاری به گروههای اثر، توجه به نیازهای روز جامعه مخاطب ورزش همگانی و تصمیمسازیهای دوطرفه بین این گروهها و نهایتاً ایجاد پایگاه اطلاعات تخصصی و معرفی افراد صاحب نظر به مدیران اجرایی جهت توسعه برنامههای مشارکت محور اجتماعی میتواند باعث همافزایی بهتر در توسعه فعالیتهای ورزش همگانی در کشور شود.