حبیب هنری؛ محمدحسین قربانی؛ فرزانه مظلومی سوینی
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر، سنجش عوامل موثر بر کنترل و پایش ریسک پروژههای تحقیقاتی ورزشی بود.
روششناسی: پژوهش حاضر، از لحاظ هدف کاربردی و از نوع پیمایشی مبتنی بر معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش شامل پژوهشگرانی است که در طرحهای تحقیقاتی ورزشی مشارکت داشتهاند و 65 نفر به روش نمونهگیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری ...
بیشتر
هدف: هدف پژوهش حاضر، سنجش عوامل موثر بر کنترل و پایش ریسک پروژههای تحقیقاتی ورزشی بود.
روششناسی: پژوهش حاضر، از لحاظ هدف کاربردی و از نوع پیمایشی مبتنی بر معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش شامل پژوهشگرانی است که در طرحهای تحقیقاتی ورزشی مشارکت داشتهاند و 65 نفر به روش نمونهگیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری این تحقیق پرسشنامههای کنترل و پایش ریسک، پرسشنامه کنترل کیفیت، پرسشنامه توسعه تیم، پرسشنامه توسعه توانمندی و پرسشنامه تحلیل ریسک است که روایی صوری و محتوایی این ابزارهای پژوهش مورد تأیید اساتید و خبرگان دانشگاهی قرار گرفت. تحلیل دادهها با استفاده از شاخصهای آمار توصیفی همچون جداول توزیع فراوانی و روش مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی انجام شده است.
یافتهها: تحلیل ریسک بر کنترل کیفیت با ضریب مسیر 593/0، تحلیل ریسک بر توسعه تیم با ضریب مسیر 613/0، تحلیل ریسک بر توسعه توانمندی با ضریب مسیر 623/0، کنترل و پایش ریسک بر تحلیل ریسک با ضریب مسیر 663/0 در پروژههای تحقیقاتی ورزشی تأثیرگذار است. همچنین مقدار GOF در این پژوهش، برابر با 256/0 است که نشان از برازش بالاتر از متوسط مدل پژوهش است.
نتیجهگیری: در نهایت با توجه به نتایج تحقیق میتوان گفت در پروژههای تحقیقاتی نیاز به دید کلنگر و سیستمی به ریسکها میباشد. همچنین نیاز است ریسکها به تناسب زمان و هزینه اولویتبندی شوند و روش مناسب پاسخگویی به هر ریسک قبل از پروژه ارائه شود.
اکبر جابری؛ حسن اسدی دستجردی؛ فرزانه مظلومی سوینی؛ جواد خزائی پول
دوره 5، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 1-18
چکیده
هدف: هدف تحقیق حاضر تحلیل سهم نسبی ابعاد هویت برندِ تیمی بر وفاداری هواداران فوتبال لیگ برتر ایران و ارائه مدلی در راستای توسعه وفاداری به تیمهای لیگ برتر فوتبال بود. روششناسی: تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی-پیمایشی بود که به صورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری این تحقیق را هواداران تیمهای لیگ ...
بیشتر
هدف: هدف تحقیق حاضر تحلیل سهم نسبی ابعاد هویت برندِ تیمی بر وفاداری هواداران فوتبال لیگ برتر ایران و ارائه مدلی در راستای توسعه وفاداری به تیمهای لیگ برتر فوتبال بود. روششناسی: تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی-پیمایشی بود که به صورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری این تحقیق را هواداران تیمهای لیگ برتر ایران تشکیل میدادند. تعداد 236 نفر به عنوان نمونه آماری به صورت تصادفی انتخاب گردیدند. ابزار گرداوری این تحقیق پرسشنامههای وفاداری رفتاری فینک و همکاران (2003)، و پرسشنامه ابعادِ هویت تیمی کو (2009) بود. روایی صوری بر اساس نظرات 15 نفر از محققین حوزه بازاریابی و ورزش انجام و بر اساس آزمون کندال روایی محتوای پرسشنامه نیز 79/0 محاسبه گردید. مقدار پایایی نیز بر اساس آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه 82/0 به دست آمد. جهت تحلیل دادهها از نرمافزارهای 18SPSS و AMOS20 استفاده گردید یافتهها: جهت سنجش روایی مدل تحقیق از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده گردید و بر اساس نتایج تحلیل مسیر ارتباط متغیرهای این پژوهش مورد تأیید قرار گرفته است. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که چهار بعدِ هویت تیمی دارای تأثیر مثبت و معناداری بر وفاداری رفتاری هواداران بودهاند. نتیجهگیری: : نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که چهار بعد هویت برند تیمی بر وفاداری رفتاری هواداران نسبت به تیمهای فوتبال لیگ برتر ایران تأثیرگذار میباشند. بنابراین، توسعه ادراک مدیران از شاخصهای هویت برندِ تیمی میتواند ابزاری مهم در راستای تقویت وفاداری هواداران به برند تیمهای فوتبال محسوب گردد.