اکرم عبدلی؛ اکبر جابری؛ کوروش قهرمان تبریزی
چکیده
هدف: این پژوهش با هدف شناسایی چالشهای آموزش مجازی در دروس عملی مقطع کارشناسی رشته تربیتبدنی و علوم ورزشی انجام شده است.
روششناسی: پژوهش حاضر به صورت یک مطالعه کیفی اکتشافی با استفاده از روش تحلیل تماتیک انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید حوزه علوم ورزشی و تربیتبدنی بودند که تجربه آموزش مجازی دروس عملی را داشتند. با توجه ...
بیشتر
هدف: این پژوهش با هدف شناسایی چالشهای آموزش مجازی در دروس عملی مقطع کارشناسی رشته تربیتبدنی و علوم ورزشی انجام شده است.
روششناسی: پژوهش حاضر به صورت یک مطالعه کیفی اکتشافی با استفاده از روش تحلیل تماتیک انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید حوزه علوم ورزشی و تربیتبدنی بودند که تجربه آموزش مجازی دروس عملی را داشتند. با توجه به ماهیت پژوهش، 12 نفر از اساتید به صورت هدفمند و تا رسیدن به اشباع نظری مورد مصاحبه قرار گرفتند. ابزار گردآوری دادهها، مصاحبه نیمهساختاریافته بود و برای بررسی پایایی و روایی از معیارهای گوبا و لینکن (1981) استفاده شد. تحلیل دادهها بر اساس روش شش مرحلهای براون و کلارک (2006) صورت گرفت.
یافتهها: با تحلیل تماتیک دادهها، 134 کد، 9 تم فرعی و 4 تم اصلی شناسایی شد که تمهای اصلی پژوهش مشتمل بر عدم توسعه و بهروزرسانی، عدم تغییرپذیری و سازگاری، کیفیت محتوا و عدم حمایت و پشتیبانی بودند.
نتیجهگیری: یافتههای پژوهش نشان داد که آموزش مجازی برای کارآمدی و اثربخشی بیشتر نیازمند ایجاد تغییرات قابلتوجه در ساختار و محتوای آموزشی در حوزه تربیتبدنی و علوم ورزشی میباشد. توجه به این تغییرات میتواند به بهبود آموزش مهارتهای ورزشی در بستر آموزش مجازی کمک نماید.
مهدی عمادی؛ کوروش قهرمان تبریزی؛ اسماعیل شریفیان
دوره 2، شماره 2 ، تیر 1392، ، صفحه 47-60
چکیده
چکیدههدف: تحقیق حاضر با هدف شناسایی و بررسی عوامل موثر بر توسعۀ دوچرخهسواری در شهر کرمان طراحی و اجرا شده است.روششناسی: روش پژوهش حاضر پیمایشی و جامعۀ آماری پژوهش جمعیت افراد بالای چهارده سال کرمان بودند که بهصورت خوشهای چند مرحلهای 650 نفر بهعنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامۀ محققساختهای بود که بر اساس ...
بیشتر
چکیدههدف: تحقیق حاضر با هدف شناسایی و بررسی عوامل موثر بر توسعۀ دوچرخهسواری در شهر کرمان طراحی و اجرا شده است.روششناسی: روش پژوهش حاضر پیمایشی و جامعۀ آماری پژوهش جمعیت افراد بالای چهارده سال کرمان بودند که بهصورت خوشهای چند مرحلهای 650 نفر بهعنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامۀ محققساختهای بود که بر اساس مطالعۀ جامع منابع علمی موجود در حوزۀ دوچرخهسواری طراحی شد. روایی و پایایی این پرسشنامه با استفاده از روشهای رایج و معتبر در تعیین اعتبار و پایایی پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفت. دادههای پژوهش با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون تحلیل مسیر با استفاده از نرمافزارهای SPSS و Amos مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافتهها: نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که در مجموع سه عامل ایمنی، عامل امکاناتیتسهیلاتی و عامل انگیزشی 979/53 درصد از کل تغییرپذیری متغیرها را شامل میشود. نتایج تحلیل مسیر نیز نشان داد، عوامل ایمنی با تاثیر کل 38/0 بیشترین تاثیر را در توسعۀ دوچرخهسواری در پیداشت.نتیجهگیری: توجه به عوامل ایمنی میتواند سبب رشد دوچرخهسواری شهری در شهر کرمان و به تبع آن در کشور ایران باشد.واژههای کلیدی: توسعۀ دوچرخهسواری، عامل ایمنی، عامل امکاناتیتسهیلاتی، عامل انگیزشی.