چکیده
هدف: پژوهش حاضر رویدادهای ویژه ورزشی را به عنوان ابزاری برای پارادیپلماسی در مناطق مرزی استان کرمانشاه مورد بررسی قرار داده است.
روش شناسی: روش پژوهش حاضر کیفی، از نوع نظریه داده بنیاد است. ابزار جمع آوری دادهها در این پژوهش، مصاحبههای عمیق و نیمه ساختاریافته با صاحب نظران رویدادهای ویژه، دیپلماسی و پارادیپلماسی استان بود که تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. همچنین از روش نمونهگیری گلوله برفی جهت انتخاب مصاحبه شوندگان استفاده شد و دادههای حاصل از (14) مصاحبه به روش تئوری داده بنیاد کدگذاری و تجزیه تحلیل شدند.
یافتهها: در مجوع (751) کد اولیه از تجزیه تحلیل مصاحبههابه دست آمد. بعد از استخراج کدهای مشابه و حذف کدهای تکراری، (259) کد باز اولیه مشخص شد.
نتیجهگیری: پارادیپلماسی به عنوان رهیافتی جدید و رویدادهای ورزشی ویژه به عنوان ابزاری در جهت پیشبرد این رهیافت باید مورد استفاده دولتمردان قرار گیرد و از تمامی ظرفیتهای موجود در استانهای مرزی جهت توسعه کشور و بهبود تعاملات منطقهای و همچنین شکلدهی افکار عمومی استفاده شود. در این راستا، واحدهای فروملی در استان کرمانشاه با استفاده از پتانسیلهای موجود در برگزاری رویدادهای ورزشی و در صورت واگذاری برخی اختیارات از سوی سازمانهای مربوطه و با عقد قراردادها و تعهداتی نسبت به منافع ملی در رسیدن به اهداف و توسعه کشور سهیم باشد.
کلیدواژهها