چکیده
چکیده
هدف: هدف این پژوهش بررسی رفتار شرکتکنندگان در پیشبینی رقابتهای فوتبال و بررسی نحوۀ بازاریابی شرکتهای متولّی این رقابتها بود.
روششناسی: روش پژوهش از نظر راهبرد، توصیفی و از نظر مسیر اجرا پیمایشی بود و به صورت میدانی انجام شد. جامعۀ پژوهش عبارت بود از 20000 نفر شرکتکننده در مسابقات پیشبینی در شهر رشت که طبق جدول مورگان 380 نفر به عنوان نمونۀ تحقیق به صورت تصادفی و با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که اکثریت شرکتکنندگان را جوانانی تشکیل می دادند که هدف آنها از شرکت در این مسابقات تفریح و سرگرمی بود و درصد کمی از افراد نیز به شکل بیمارگونه و مشکلساز در این مسابقات شرکت میکردند. بین سطوح جنسیت، تاهل، تحصیلات و سن افراد شرکتکننده از نظر رفتار شرطبندی تفاوت معنیداری وجود داشت. همچنین از نظر روند بازاریابی این مسابقات، یافتهها نشان داد که شرکتکنندگان به این مسابقات وفادار بودند، ولی میزان وفاداری آنها تحت تاثیر عوامل بیرونی تغییرپذیر بود. مطالعۀ عناصر آمیختۀ بازاریابی مورد استفاده شرکتهای برگزار کنندۀ این مسابقات نشان داد که از نظر مشتریان این عناصر بهطور مطلوبی استفاده میشدند.
نتیجهگیری: اکثر شرکت کنندگان فقط به دلیل تفریح و سرگرمی در مسابقات پیش بینی شرکت می کنند و شدت این امر در گروه های مختلف اجتماعی متفاوت است. علاوه بر آن اشراف مسئولین شرکت های برگزارکننده این مسابقات بر روش های مطلوب و اثرگذار بازاریابی که به جذب هر چه بیشتر جامعه به شرکت در این مسابقات می گردد، جای تامل است. لذا لزوم برنامه ریزی مناسب برای تامین نیازهای سرگرمی و تفریحات جوانان در اوقات فراغت و لزوم اطلاع رسانی در مورد مضرات شرط بندی و شرکت های برگزارکننده آن از طریق رسانه های گروهی و فرهنگ سازی در جهت استفاده از فرصت ها برای انجام فعالیت های ارزشمند و مفید اهمیت دارد.
واژههای کلیدی: رفتار، پیشبینی، شرطبندی، مسابقات ورزشی، آمیختۀ بازاریابی.
کلیدواژهها