چکیده
هدف: برنامهریزی منابع انسانی، اساس توسعۀ ورزش میباشد که نیازمند آگاهی و تحلیل درست از وضعیت موجود منابع انسانی است؛ لذا، هدف پژوهش حاضر تحلیل توسعهیافتگی منابع انسانی رشتۀ بدمینتون در استانهای کشور میباشد.
روششناسی: این تحقیق از نوع توصیفی-تحلیلی، از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش جمعآوری دادهها میدانی میباشد. جامعۀ آماری شامل هیأتهای بدمینتون استانهای کشور بود و نمونۀ آماری به صورت تمام شمار انتخاب گردید. ابزار پژوهش پرسشنامۀ محقق ساخته ای بود که وضعیت سه گروه از منابع انسانی مهم (مربیان، داوران و ورزشکاران) در ورزش را اندازه گیری می کرد. روایی محتوایی پرسشنامه پس از اعمال پیشنهادهای 13 متخصص تأیید گردید. جهت تحلیل دادهها از روشهای توصیفی، رتبهبندی و سطحبندی در محیط نرم افزارهای«اکسل »، «اس.پی.اس.اس »و« جی.آی.اس » استفاده گردید.
یافتهها: یافتهها نشان داد که شاخصهای مربوط به داوران، مربیان و ورزشکاران به ترتیب بیشترین میزان تاثیر گذاری را در توسعهیافتگی منابع انسانی استانها دارا میباشند. در خصوص منابع انسانی رشتۀ بدمینتون در کشور نیز مشخص شد کمتر از 4 درصد استانهای ایران در سطح 1 یا توسعهیافته، کمتر از 8 درصد در سطح 2 یا کمتر توسعهیافته و حدود 88 درصد از استانها در سطح 3 یا توسعه نیافته بودند.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج تحقیق در بخشهای مختلف تنظیم و تصویب نظامنامۀ آموزش و ارتقای مربیان، تدوین سیاستهای هدفمند در ورزش نخبه و ایجاد ساختار مدیریت استعداد برای ورزشکاران و افزایش کمیت در داوران رشتۀ بدمینتون به صورت متوازن و متقارن در استانهای کشور از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشند.
کلیدواژهها